FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie wiem co jest kupiłem nowe baterie aaa i skaner działa ?
Autor Wiadomość
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-12, 23:12   Nie wiem co jest kupiłem nowe baterie aaa i skaner działa ?

Witam.Posiadam skaner albrecht AE 86H i jak miałem już słabe baterie to jak włączyłem automatyczne szukanie stacji to się sam wyłączał a dzisiaj kupiłem i nic się nie dzieje i działa i jest możliwość ładowarki podłączyć DC8-18V i tylko nie mam bo ja go kupiłem jako uzywany skaner i tylko na dipolu to mi nic nie zbiera a mieszkam w powiecie kłobuckim i mam do kłobucka 25 km a do częstochowy 35 a lublińca 25km i nie wiem jaka antena by była odpowiednia.Proszę o pomoc
 
 
SQ9RHT 
Administrator


Znak: Konrad
Lokator: JO90MV
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 262
Skąd: Biała

Wysłany: 2014-11-13, 14:22   

Mógłbyś to jeszcze raz po polsku napisać?
Bo jak na razie nie wiadomo o co chodzi.
 
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-13, 22:51   

Ten skaner jest bez zasilacza tylko na baterie i jak wcześniej miałem już słabe baterie ii włączyłem skaner to albo po chwili się sam wyłączył albo jak szukał stacji to doszedł do pewnego miejsca i się sam też wyłączył .A teraz jak są nowe bateria to już działa i nic się nie dzieje.I proszę mi odpowiedzieć na pytanie czy na antenie dipol będe mógł nasłuchiwać a mieszkam w powiecie Kłobuckim i do Kłobucka mam 25 km do Częstochowy 35 km.Chyba zrozumiale napisałem.
 
 
Piotrek-Bytom 


Znak: Brak
Lokator: JO90KI
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 19
Skąd: Bytom
Wysłany: 2014-11-14, 15:23   

polska język trudna język
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-14, 16:47   

napisałem drugi raz poprawnie tekst a jak nie potraficie zrozumieć tekstu którego napisałem to trzeba się wybrać do szkoły i korepetycje z języka z polskiego.A ten skaner przy włączaniu zaraz się sam wyłączał albo jak szukał stacji tak samo się wyłączał.I co tu jest nie do zrozumienia.
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3209
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2014-11-14, 19:41   

Skoro nikt nie odpisał na posta konkretnie to oznacza że czas wybrać się ze skanerem do serwisu. Nikt na forum nie używa szklanej kuli, zdrapki na propagację się pokończyły a wróżenie z fusów przestało być endźi/kaczi/dźezi/trendi :mrgreen:
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Alice 
Eterowa Rodzynka xP


Znak: SQ9RHN
Lokator: JO90RR
Dołączyła: 25 Sty 2010
Posty: 291
Skąd: Janów
Wysłany: 2014-11-14, 21:25   

ciborek28 Drogi kolego ! Przecinki i kropki są po to aby ich używać. Dzięki temu, druga osoba zrozumie Cię poprawnie.
Czytając kilka razy Twoje posty wywnioskowałam, że:
1. skaner na słabych bateriach wariuje, a na nowych działa dobrze. - No to chłopie się ciesz !!! Że urządzenie działa. Bo mam wrażenie jakbyś miał trochę mało lat i mało obycia i nie znał zasady działania baterii. Druga rzecz, to kup Ty porządne baterie alkaliczne, a nie jakieś chebździe z kiosku po złotówce. Lub też zainwestuj w baterie akumulatorki, które jak sama nazwa wskazuje są wielokrotnego użytku. Kupujesz je oczywiście w zestawie z ładowarką i nie najtańsze od rumuna z bazaru.

2. Pytasz o dipola.....a w ogóle umiesz zrobić dipol ? Ale taki porządny ? Na forum jest parę tematów o dipolu. Poczytaj i doszkol się. Oczywiście, że z takowego, podkreślam dobrze wykonanego dipola usłyszysz PSP czy KMP z Częstochowy jak i Kłobucka.


Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam i wszystko jest zrozumiałe.
Pozdrawiam cieplutko
_________________
President Lincoln + Alan 28 + Sadelta HM300 + Black Pirate 5R
Yaesu FT-2800M + Lafayette UVS 200
Taurus 80 + W3DZZ
Voltcraft 15A

President Harry III + President Colorado
Wouxun UV2D , Intek KT-380ee + Nagoya NH-776

 
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-15, 19:32   

Witam. Dzięki za szybką odpowiedź .Baterie kupiłem alkaiczne i dipol kupiłem razem z e skanerem i nie jestem dzieckiem tylko początkujący i wszystko działa.
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-16, 11:54   

Takiego mam dipola :

http://36fm.pl/viewtopic....highlight=dipol

Bo mam dwa nicki na forum
 
 
Alice 
Eterowa Rodzynka xP


Znak: SQ9RHN
Lokator: JO90RR
Dołączyła: 25 Sty 2010
Posty: 291
Skąd: Janów
Wysłany: 2014-11-17, 11:16   

Wiesz, że jest zabronione posiadanie więcej niż jednego konta ? Jeśli zapomniałeś hasła, to wystarczyło napisać do któregoś z adminów.... Dziękuję, za czytelne i uważne zapoznanie się z regulaminem. Taka sytuacja skutkuje nadaniem ostrzeżenia i kasacją konta.
_________________
President Lincoln + Alan 28 + Sadelta HM300 + Black Pirate 5R
Yaesu FT-2800M + Lafayette UVS 200
Taurus 80 + W3DZZ
Voltcraft 15A

President Harry III + President Colorado
Wouxun UV2D , Intek KT-380ee + Nagoya NH-776

 
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-11-17, 20:14   

To usunę to drugie konto.Sorry za to drugie konto możecie mi usunąć.I czy ten dipol będzie odpowiedni i jakiej firmy kupić baterie z ładowarką.A czy długość takiego dipola jest 90.3 jest odpowiednia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,178 sekundy. Zapytań do SQL: 9