Wysłany: 2014-11-12, 23:12 Nie wiem co jest kupiłem nowe baterie aaa i skaner działa ?
Witam.Posiadam skaner albrecht AE 86H i jak miałem już słabe baterie to jak włączyłem automatyczne szukanie stacji to się sam wyłączał a dzisiaj kupiłem i nic się nie dzieje i działa i jest możliwość ładowarki podłączyć DC8-18V i tylko nie mam bo ja go kupiłem jako uzywany skaner i tylko na dipolu to mi nic nie zbiera a mieszkam w powiecie kłobuckim i mam do kłobucka 25 km a do częstochowy 35 a lublińca 25km i nie wiem jaka antena by była odpowiednia.Proszę o pomoc
Ten skaner jest bez zasilacza tylko na baterie i jak wcześniej miałem już słabe baterie ii włączyłem skaner to albo po chwili się sam wyłączył albo jak szukał stacji to doszedł do pewnego miejsca i się sam też wyłączył .A teraz jak są nowe bateria to już działa i nic się nie dzieje.I proszę mi odpowiedzieć na pytanie czy na antenie dipol będe mógł nasłuchiwać a mieszkam w powiecie Kłobuckim i do Kłobucka mam 25 km do Częstochowy 35 km.Chyba zrozumiale napisałem.
napisałem drugi raz poprawnie tekst a jak nie potraficie zrozumieć tekstu którego napisałem to trzeba się wybrać do szkoły i korepetycje z języka z polskiego.A ten skaner przy włączaniu zaraz się sam wyłączał albo jak szukał stacji tak samo się wyłączał.I co tu jest nie do zrozumienia.
Skoro nikt nie odpisał na posta konkretnie to oznacza że czas wybrać się ze skanerem do serwisu. Nikt na forum nie używa szklanej kuli, zdrapki na propagację się pokończyły a wróżenie z fusów przestało być endźi/kaczi/dźezi/trendi
_________________ Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
ciborek28 Drogi kolego ! Przecinki i kropki są po to aby ich używać. Dzięki temu, druga osoba zrozumie Cię poprawnie.
Czytając kilka razy Twoje posty wywnioskowałam, że:
1. skaner na słabych bateriach wariuje, a na nowych działa dobrze. - No to chłopie się ciesz !!! Że urządzenie działa. Bo mam wrażenie jakbyś miał trochę mało lat i mało obycia i nie znał zasady działania baterii. Druga rzecz, to kup Ty porządne baterie alkaliczne, a nie jakieś chebździe z kiosku po złotówce. Lub też zainwestuj w baterie akumulatorki, które jak sama nazwa wskazuje są wielokrotnego użytku. Kupujesz je oczywiście w zestawie z ładowarką i nie najtańsze od rumuna z bazaru.
2. Pytasz o dipola.....a w ogóle umiesz zrobić dipol ? Ale taki porządny ? Na forum jest parę tematów o dipolu. Poczytaj i doszkol się. Oczywiście, że z takowego, podkreślam dobrze wykonanego dipola usłyszysz PSP czy KMP z Częstochowy jak i Kłobucka.
Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam i wszystko jest zrozumiałe.
Pozdrawiam cieplutko
Voltcraft 15A
President Harry III + President Colorado
Yaesu FT-90R+ Nagoya NH-776
Witam. Dzięki za szybką odpowiedź .Baterie kupiłem alkaiczne i dipol kupiłem razem z e skanerem i nie jestem dzieckiem tylko początkujący i wszystko działa.
Wiesz, że jest zabronione posiadanie więcej niż jednego konta ? Jeśli zapomniałeś hasła, to wystarczyło napisać do któregoś z adminów.... Dziękuję, za czytelne i uważne zapoznanie się z regulaminem. Taka sytuacja skutkuje nadaniem ostrzeżenia i kasacją konta.
Voltcraft 15A
President Harry III + President Colorado
Yaesu FT-90R+ Nagoya NH-776
To usunę to drugie konto.Sorry za to drugie konto możecie mi usunąć.I czy ten dipol będzie odpowiedni i jakiej firmy kupić baterie z ładowarką.A czy długość takiego dipola jest 90.3 jest odpowiednia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum