W dniu dzisiejszym rozmawiałem z Jackiem odnośnie otwarcia FRN na papudze, co się za tym wiąże oczywiście koszta, ale ile korzyści, prawda? mam nadzieje iż temat rozwinie dalej Jaccek co nam potrzeba, a duzo już jest. Ja zoobowiązuje sie dać do 100 zł na rozruch. tj, zakup potrzebnych "narzedzi" kto chce uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, to proszę pisać!!
Grzegorz(Merkury)
_________________ Baofeng UV 5R >Midland NR770R> Midland Ma 22K
KPO DX 5000 V6 >Sirio Thunder 27 (Balcon)Hustler dx parapet, Lemm AT 94
Mobil: Dragon by Mariusz i Hustler
No i co, przez tydzień będzie młyn a potem raz na godzine jakiś beton przyjdzie postrzela z nośnej, powkurza chłopaków na bramce i dowidzenia.. Dokładnie, temat był wałkowany bardziej niż ciasto heh
No to na innym kanale-frq, pomyslcie, kto by chcial , jak bedzie za malo chetnych to nie ma sensu:) Mnie sie to podoba, nie mam dupnej anteny i radia jak niektorzy by dx robic, takze frn dla mnie to bomba:)
_________________ Baofeng UV 5R >Midland NR770R> Midland Ma 22K
KPO DX 5000 V6 >Sirio Thunder 27 (Balcon)Hustler dx parapet, Lemm AT 94
Mobil: Dragon by Mariusz i Hustler
Podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego wątku.
Chciałbym dowiedzieć się coś więcej na temat (drugiej) papugi, która chodzi w Częstochowie na kanale 2.10. Ponoć docelowo ma być ona bramą FRN. Interesuje mnie pod jakim serwerem będzie chodziła i ewentualnie kiedy (albo czy w ogóle) będzie miała lepszą antenę?
Ja też podłączę się pod temat.
Wczoraj na 6 kanale PMR w Częstochowie dało się słyszeć bramkę FRN - automat informujący, że taka istnieje.
Dziś cisza...
Zainstalowałem sobie Klienta FRN ale za diabła nie wiem jak znaleźć gdzie jest ta bramka i jak z niej skorzystać nadając radiowo z PMR...
Pozdrawiam
JAk masz klienta FRN to sieć
polska.freeradio.no-ip.pl lub polska.freeradionetwork.pl i tam zobaczysz liste bramek jeśli jest Częstochowska aktywna to pojawia się na liście wtedy 6 kan PMR i 131,8 hz CTCSS ustawiasz na radiu Był czas ze chodziła u nas na stałe bramka FRN na CB radio ale padł terminal i reszta leży i czeka na lepsze czasy jak by byli chętni i zrobili byśmy zrzytke np po 10 zł i zakupili terminal a do tego znależli miejsce na postawienie bramki CB bo na starym miejscu było tyle zakłóceń ze szok , to bramka na CB mogła by znów ruszyć mamy też kompletną bramkę na pasmo PMR tylko znów potrzebna nam lokalizacja gdzie to by można zamontować do tego troche prądu i internet na miejscu jak masz pomysły to daj znać a tak przy okazji zainstaluj sobie aplikacje ZELLO na tel kom i tam wybierz sieć POLSKA FREE RADIO NETWORK i sieć Free Radio Network Polska Z tel kom też idzie wtedy pogadać i z tymi z radiami CB i z tymi z PMR
... Jak to jest, że widać kogoś w kliencie FRN na PC, że jest dostępny np. na radiotelefonie PMR?
To nie tak
Kiedy w pecetowym kliencie FRN widać ikonę radiotelefonu, to znaczy, że jest podłączona bramka FRN, czyli komputer do którego podpięte jest radio (PMR lub CB). Każdy kto jest w zasięgu tego radia, ma dostęp do sieci FRN za pośrednictwem takiej bramki, ale tego kto jest, to już nie widać.
Możliwe sposoby dostępu do sieci FRN wyjaśnia poniższa grafika:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum