FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa SR9UCZ
Autor Wiadomość
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3314
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2017-06-04, 21:20   Naprawa SR9UCZ

Wielkie podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w naprawę przemiennika, bez Was ten przemiennik dalej działał by ciulowo.

W naprawie uczestniczyli:
- Ja
- Krzysiek SQ9MP4
- Piotr SP9TTG
- Emil SP7EM
- Michał SQ9UDT
- Tomek SQ9EDM
- Michał

Od wczoraj SR9UCZ pozostaje wyłącznie przemiennikiem analogowym.
Proszę uczestników którzy mają zdjęcia o wrzucenie ich do tego postu.

PS. Polecamy burgery z Mniam Mniam :)
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
damso 


Znak: SQ9RHX
Dołączył: 14 Sty 2012
Posty: 194
Skąd: JO90LS
Wysłany: 2017-06-04, 22:08   

Działa lepiej? Co zostało zrobione?

D
 
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 710
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2017-06-04, 22:41   

Kolegowie naprawili prawdopodobne źródło usterki, a mianowicie zimny lut na końdensatorze w antenie. Wszystko zostało zasmarowane smarem ełte ileśtam. W skrzynce zmienione było wyłącznie radio od aprsu na M120. Niestety czeka nas jeszcze jedna wycieczka no bo niema dźwięku. I jest jakiś syf w okolicy bo czasem na odpuszczeniu nośnej FMu leci jakieś 'bzzzzzzwwz'..

Zdjyncia: https://goo.gl/photos/WseMZtuevaoHWkmW9
 
 
Michał 
mikuss


Znak: Michał
Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 607
Skąd: Częstochowa-Północ
Wysłany: 2017-06-05, 11:58   

foto:

https://www.flickr.com/gp/154293530@N03/hbz57V
 
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3314
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-07-12, 11:04   

Po ostatniej burzy niestety przemiennik przestał działać. Z dymem poszły zasilacze, malina i modem mmdvm.
Czekam na info od Krzyska MPK czy motorole da się uratować. Teraz pytajnie co robimy? zrzucamy się i kupujemy modem i malinę czy też olewamy temat i nie będziemy mieli w mieście przemiennika cyfrowego dm/c4fm.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Michał 
mikuss


Znak: Michał
Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 607
Skąd: Częstochowa-Północ
Wysłany: 2021-07-15, 21:10   

czyli co, Motorole tez na złom ?
bo jeśli tak to trzeba zakupić wszystko, a to juz koszt spory się robi
 
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 710
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2021-07-16, 18:50   

Jeśli iść za wskazówkami z SP5 to nasze są 12.5k szerokie te radyjka. Mądre głowy twierdzą że musi być 25k. Ja UHFu nie zbieram więc nie mam ani pół szutki.
 
 
Marcin K. 
VY 73 es cu


Znak: SQ9MYU
Lokator: JO90ms
Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 262
Skąd: Dźbów
Wysłany: 2021-07-16, 22:21   

Jakby co to zasilacz serwerowy mogę przekazać.
_________________
73 de SQ9MYU es cu
Kenwood TS570D + Comet CHA250 home made
RBM-1 ;-)
Radmor 3025 (4m)
Radmor 3035 (2m) + Diamond X510
Radmor 3055 (70cm) + Diamond X510
Taurus 80m, Kacper 80m, SP5WW...
http://www.qrz.com/db/sq9myu
 
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3314
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-07-16, 22:36   

Zasilacz Marcin mamy.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Lukasz 

Znak: Lukasz
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 157
Skąd: Choroń
Wysłany: 2021-07-17, 17:35   

Jak co to mam na sprzedaż 2 x Motorola GM 1200 i GM 600
tylko że tracking ( czy jak tam to się pisze )
 
 
 
Grzegorz 
Grzegorz


Znak: SP7-03-128
Lokator: JO90us
Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 56
Skąd: Koniecpol
Wysłany: 2021-08-03, 16:44   

Moge dołożyć maline
_________________
YAESU FT-2900E + COMET GP3M
Zasilanie NISSEI NS-1228A 28A

Baofeng UV-5RA

Elektronika to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Krótkofalarstwo to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
 
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 710
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2021-12-23, 15:04   

Przemiennik w mocno okrojonym zasięgu chodzi obecnie ode mnie z domu. Modem z malino gra, radia odbiorcze nie chciały współpracować także jest inne. Słuchamy 25k i nadajemy jeszcze w 12.5k bo nie moge dobrać nadajnika. Nastawy są takie jak wcześniej, pozostało zmienić numer na UCZowy. Jak ktoś doleci z druta to zapraszam do testu.

Slot 1 grupa polska 260
Slot 2 grupa czikago 26018 oraz nasza nieoficjalna 260936 jak również łączność lokalna na 9
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,111 sekundy. Zapytań do SQL: 9