FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór w Częstochowie
Autor Wiadomość
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 706
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2020-11-09, 18:23   

Chyba wystarczy samo Tone, TSQL blokuje też odbiornik tym tonem. Skrzyczne to nie wiem czy jeszcze jest analogowe, tam też był ton 67Hz i/lub 1750 który nie mam pojęcia jak się aktywuje w tym radio, powinien być pod którymś funkcyjnym po stronie PTT. Wszystkie tony i częstotliwości opisane są na www.przemienniki.net
 
 
kitty 

Znak: Kitty
Dołączyła: 07 Lis 2020
Posty: 15
Skąd: Blachownia
Wysłany: 2020-11-10, 16:42   

Udało się mnie już poustawiać, tak jak powiedzieliście. Czyli w chirp dałam częstotliwości wraz przesunięciem, ton TSQL oraz mjego wartość. I w sumie dzięki temu nawiązałam z kimś łączność i mogłam chwilę porozmawiać. Co mnie bardzo cieszy:)
Zgadza się Skrzyczne ma ten dodatkowy ton aktywacji (stronę przemienniki znam, to dzięki niej znalazłam SR9CZE oraz to forum). Dlatego też pytam jak należy włączyć ten dodatkowy ton aktywacji, w opcjach chirp dla tej listy kanałów nigdzie nie ma do wyboru 1750.
Skoro filtrowałam tylko po 2m i 70cm na FM, to chyba powinno być..?
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 706
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2020-11-10, 22:28   

Aż pobrałem instrukcje. Także tego ;-)
 
 
Lukasz 

Znak: Lukasz
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 148
Skąd: Choroń
Wysłany: 2020-11-10, 22:35   

Aktywowania tonem 1750[Hz] się nie programuje w radiostacji.
Ton 1750Hz w Baofengu UV-5R uruchamiasz na dwa sposoby w zależności od wersji oprogramowania radiotelefonu.
Jest to wciśnięty przycisk PTT + BAND lub PTT + MON.
 
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
  Wysłany: 2021-03-31, 20:03   

jakie jeszcze przemienniki w okolicy Czestochowy dzialaja w analogu ?
 
 
Lukasz 

Znak: Lukasz
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 148
Skąd: Choroń
Wysłany: 2021-03-31, 20:05   

Zobacz tu: https://przemienniki.net/ na mapie lub liście
 
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2021-04-01, 00:02   

ok strona mi znana ale poza SR9J,SR9CZE,SR7WI nic innego nie moge otworzyc
 
 
Lukasz 

Znak: Lukasz
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 148
Skąd: Choroń
Wysłany: 2021-04-01, 14:21   

Przemienniki nie są po to żeby je otwierać tylko na nich rozmawiać.
 
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3304
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-04-01, 14:54   

Tylko żeby rozmawiać trzeba mieć do tego odpowiednie uprawnienia.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2021-04-01, 15:01   

Tak ja wiem o tym ale nie takie bylo pytanie
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3304
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-04-01, 16:24   

Po części jest to odpowiedź na pytanie, później mamy na przemienniku bekaczy, stękaczy, odliczaczy itp.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2021-04-01, 18:08   

zaczynam sie zastanawiac po co ja tu konto zakladalem ale nic wielkie dzieki za odpowiedz NARA
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3304
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-04-01, 18:47   

Po pierwsze: przychodząc na forum wypadało by się przedstawić.
Po drugie: Łukasz podał Ci odpowiedź na Twoje pytanie.
Po trzecie: Napisałem to co pewnie byś przeczytał na innych grupach FB gdzie każdy oczekuje gotowej odpowiedzi, odpowiedzi by trolować w eterze lub szczerze być zainteresowanym nasłuchem.

I tu znowu wracamy do punktu nr 1, gdybyś się przedstawił opisał jaki masz sprzęt zapewne uzyskał byś bardziej konkretną odpowiedź co możesz usłyszeć w swojej lokalizacji. Nikt z nas wróżem Maciejem nie jest i nie wróży ze szklanej kuli czy tam fusów ;-)
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2021-04-01, 19:46   

wiec tak radio AnyTone AT778UV + AKT-10 okolo 25m npg jak bym chcial trolowac dawno bys cie mnie slyszeli ale jak widac tego nie robie
 
 
adas530 


Znak: Adam
Lokator: JO90NT
Dołączył: 29 Mar 2021
Posty: 19
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2021-04-01, 19:53   

Sorki ATK-10
_________________
AnyTone AT778UV
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,183 sekundy. Zapytań do SQL: 9