FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nic nie zbieram w odbiorniku sdr ?
Autor Wiadomość
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-06-19, 14:35   Nic nie zbieram w odbiorniku sdr ?

Kupiłem odbiornik sdr o niskim zakresie częstotliwości i nic nie zbieram na antenie Radmor 32812/1 i ustawiłem według pewnych stron i nie wiem co jest grane a jest to odbiornik taki http://allegro.pl/odbiorn...6270776293.html

Niżej zamieszczam plik gdzie nagrałem rejestratorem problemów w windows 10 64 bitowym.Proszę o pomoc
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3209
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-06-19, 14:57   

Napisz jeszcze z 10 postów że nic nie odbierasz bo to do nas nie dociera. Zmień hobby lub sprzedaj to wszystko i wyjedź w Bieszczady sądzić marchewkę.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-06-19, 18:59   

Czekam na pomoc w tej sprawie a w bieszczady nie pojadę nie mam siana .Ale do lasu tak rowerkiem lub nawet pobiegam.A ja jestem początkujący w nasłuchach i nie posiadam zbytnio wiedzy chociaż czytałem dużo w necie na ten temat .I proszę mieć cierpliwość do mnie a to moje hobby
 
 
SQ9RHT 
Administrator


Znak: Konrad
Lokator: JO90MV
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 262
Skąd: Biała
Wysłany: 2016-06-19, 20:37   

W sprawie siana dzwoń do bociana
 
 
 
SP9TTG 
Barba crescit, caput nescit


Znak: SP9TTG
Lokator: JO90NT
Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 207
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-06-19, 20:44   

Ciborek, sprawdź dokładnie ustawienia czy masz podobne w programie obsługującym twój odbiornik. Obejrzyj zdjęcia ekranów jak słuchają na FM służb i ustaw sobie tak samo. Przeczytaj również ten wątek:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3182271.html

A w sprawie siana nie dzwoń do bociana tylko do hipopotama.
_________________
Piotr

Hamradio4.0 - Resistance is futile.
Hamradio4.0 - Opór jest bezzasadny.
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-06-21, 18:59   

Udało się ustawić i zbieram już nasłuchy służb tylko jedną służbę zbieram a powinno być więcej a zbieram z Częstochowy a np z Kłobucka,Lublińca,Olesna,Krzepic nie zbieram .A próbowałem szukać na stronie typu giller i ale tam są inne częstotliwości a próbowałem szukać tak podobnie jak miałem w skanerze albrecht ae86 h i Częstochowa całkiem na innych częstotliwościach nadawała.A na jakich szukać częstotliwości sieci telekomunikacyjnych na NFM play.t-mobile,era,plus.A cb da radę nasłuchiwać na pałce radmor w programie sdrsharp , bo słyszałem że nie da rady.Proszę o szybką odpowiedź.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,163 sekundy. Zapytań do SQL: 9