FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak połączyć kabel belden h-155 z pałką radmor 32812/1
Autor Wiadomość
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-12-15, 19:07   Jak połączyć kabel belden h-155 z pałką radmor 32812/1

Witam.Tak jak w temacie
 
 
Alice 
Eterowa Rodzynka xP


Znak: SQ9RHN
Lokator: JO90RR
Dołączyła: 25 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Janów
Wysłany: 2014-12-21, 14:48   

Zapewne potrzeba Ci wtyczki. Ale znając życie, to nawet nie wiesz jakiej wtyczki...dalej idąc pewnie jakbyś wiedział jaka wtyczka, to byś nie umiał jej kupić. Jak byś już wytężonymi siłami ją kupił, to rodzi cię problem jak ją podłączyć z kablem. Czy zalutować, a może klejem Kropelką ją skleić. Dalszej części już nie piszę.

Jesteś facet czy baba ?!!!! Bo wydaje mi się, że taka totalna baba. Wystarczy wpisać w google.pl jak wtyk ma pałka Radmorowska. Kupić wtyczkę w którymś ze sklepów w Częstochowie, ( np. na ul. Kopernika, Dawna Unitra), a potem zalutować ją na przewód ! Żadna filozofia. I taki zestaw podłączyć do anteny !!!

idąc za googlami dosłownie 30 sec szukania - Pałka ma wtyk UC1 - czyli taki najzwyklejszy. Znajdziesz go np. przy radiach CB. Czyli kupujesz wtyczkę UC1. Rdzeń czyli gorącą żyłę lutujesz do środka wtyczki. Oplot wywijasz na wierzch. I Po problemie.
_________________
President Lincoln + Alan 28 + Sadelta HM300 + Black Pirate 5R
Yaesu FT-2800M + Lafayette UVS 200
Taurus 80 + W3DZZ
Voltcraft 15A

President Harry III + President Colorado
Wouxun UV2D , Intek KT-380ee + Nagoya NH-776

 
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 689
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2014-12-21, 15:56   

Czekamy na pytanie "co to jest lutowanie?"...
 
 
Piotrek-Bytom 


Znak: Brak
Lokator: JO90KI
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 19
Skąd: Bytom
Wysłany: 2014-12-22, 14:13   

Alice, Nie wszyscy mają takie zdolności :mrgreen:
Ale bez jajców :-/ tak trudno to znaleźć samemu? :-> wystarczy trochę sie wysilić i google pomoże nawet największej babie :mrgreen: Wstyd...
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-16, 19:14   

Ja na końcu wtykuUC1 i skręciłem wiązke miedzi na dół i zalutowałem i skręciłęm do anteny czy dobrze to jest zrobione?
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-16, 21:32   

Udało się i działa pałka radmor.
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3233
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-01-16, 23:28   

Gratulacje!
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-17, 22:13   

A teraz jak wszystko mam dobrze zrobione to co mogę złapać na pałce radmor chodzi mi o miejscowości Cz estochowa,Kłobuck,Lubliniec a nawet dalej po słyszałem że pałka radmor ma daleki zasięg i chodzi mi głównie o policję,straż pożarną,karetki pogotowia a mój skaner to albrecht ae86h i nasłuch samolotów też czasami latają dromadery z brynka do gaszenia pożarów i wojskowe z poznania i pasażerskie i czy ten mój skaner to jest dobry zakup bo już złapałem kilka nasłuchów tylko blisko a antenę mam jak najwyżej zamocowaną a kabel belden h-155.Acha i CB nie nasłuchuje wcale.Proszę o pomoc.
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-17, 22:23   

I nie rozumiem jednej strony radioscanner bo częstotliwości są na różnych stronach np kłobuck,lubliniec np:Policja czy Służba Zdrowia.

http://giller.pl/radioscanner/
http://giller.pl/radiosca...by/policja.html
http://giller.pl/radiosca...by/zdrowie.html
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3233
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-01-18, 00:19   

A już myślałem że będzie jakaś poprawa... :-(
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
ciborek28

Znak: Wodnik
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 46
Skąd: Kłobuck
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-18, 13:16   

Jest poprawa bo jest nasłuch służb z częstochowy a na dipolu tego nie było.
 
 
Alice 
Eterowa Rodzynka xP


Znak: SQ9RHN
Lokator: JO90RR
Dołączyła: 25 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Janów
Wysłany: 2015-01-18, 13:43   

Powiedz mi, po co prowadzisz nasłuch służb ? Wytłumacz, bo niemogę tego jakoś skminić.
_________________
President Lincoln + Alan 28 + Sadelta HM300 + Black Pirate 5R
Yaesu FT-2800M + Lafayette UVS 200
Taurus 80 + W3DZZ
Voltcraft 15A

President Harry III + President Colorado
Wouxun UV2D , Intek KT-380ee + Nagoya NH-776

 
 
 
Michał 
mikuss


Znak: Michał
Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 562
Skąd: Częstochowa-Północ

Wysłany: 2015-01-18, 13:45   

:mrgreen:
 
 
Krzysiek 

Znak: SQ9MPK
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 689
Skąd: ona biegnie?
Wysłany: 2015-01-18, 14:09   

Ja na przykład prowadzę pewien portal na ten temat, nasłuch jest mi potrzebny. Zwykłemu Kowalskiemu to nie wiem po co to to. Wnoszę o oddelegowanie autora tematu z szeregów.
 
 
Piotrek-Bytom 


Znak: Brak
Lokator: JO90KI
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 19
Skąd: Bytom
Wysłany: 2015-01-18, 16:01   

Panowie/Panie bez obrazy, ale mózg mi się poszarpał od czytania tego wątku :-(

I bez przesady...Wystarczy poszukać opisu jakiegoś w google, a nie zakładać bezsensownego tematu w tak błahej sprawie.

Mogę jedynie życzyć koledze powodzenia w rozbudowie swojej stacji nasłuchowej i tyle ;-)

BTW: ja rozumie że kolega lubi nasłuchiwać służby, ale niech się nie chwali tym na lewo i prawo co usłyszał na tych pasmach, bo źle to się może skończyć dla niego.Taka mała rada odemnie ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,144 sekundy. Zapytań do SQL: 9