mysle nad tym. pewnie beda jakos niedlugo wg uzgodnien wczorajszych. nawet patent na mocowanie mam bo sa 3 kominy i cos pomysle heh. calosc ma okolo 15kg na oko wiec niemao.
sorz za brak pl i duzych liter ale ten fonofob cos nietak ma... potem podrzuce jeszcze jakies foto a full hd jak bede sciagal amke
Wg projektu z jakiego korzystam, boom możesz mieć nawet ze szczotki do WC jeśli jest odpowiednio długa, działa i ma sie dobrze :] Ja użyłem drewna bo to miałem pod ręką, miało to być swego rodzaju doświadczenie.
Zgadza się, boom nie musi być metalowy, a nawet łatwiej zamocować wtedy do niego dipol.
Ale jeszcze jedna rzecz Krzysiek, taki dipol ma impedancję 75 om (SWR ~3), więc przydałoby się dać jakiś symetryzator dopasowujący na 50 om. No chyba, że moc jest niewielka to wtedy luz.
Pmr wt208 bądź 0.3 do 1 wata max. Swr niema szału bo do 2 max chyba. Symetryzator pewnie kiedys bedzie ale teraz nie widzę potrzeby więc niema. Wiadomo, gdybym orał 25wat jak kilka osob to końcówkę bym zbierał... Owszem moge ale po co jak i przepisowym pół kW też idzie zawojować. Bedziesz kiedyś na g. Kamieńsk to mozna sprawdzic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum