Zainstalowałem zello - działa fajnie ten FRN, ale moderator mówił, że mnie będzie słychać z zello (FRN) u was na tym kanale częstochowskim 36 - za to ja nie usłysze was z stacji cb - podobno nadawanie z cb do FRN zostało wyłączone bo dużo syfu leciało z Częstochowy
Zainstalowałem zello - działa fajnie ten FRN, ale moderator mówił, że mnie będzie słychać z zello (FRN) u was na tym kanale częstochowskim 36 - za to ja nie usłysze was z stacji cb - podobno nadawanie z cb do FRN zostało wyłączone bo dużo syfu leciało z Częstochowy
Nadawanie nie jest zablokowane przez cały czas, tylko w czasie gdy bramka odbiera dużo zakłóceń. Nie ma jakiś specjalnych pór, bo jest to zależne od propagacji na 11m oraz ruchu lokalnego z modulacją AM. Zawsze staramy się, żeby brama nie była blokowana na długi czas, ale czasem niestety drajwery i inni tego typu "operatorzy" skutecznie blokują bramę szumami lub łaciną podwórkową.
Ja nieśmiało zaapeluję o przeniesienie bramki FRN na inny kanał. Kanał 36FM był od jakiegoś czasu używany jako lokalny.
Czemu tak uważam:
- częste popierdywanie FRNa sprawia że nasłuch na tym kanale staje się uciążliwy.
- przy dalszych stacjach FRN traci odbiór i przechodzi na nadawani co skutecznie je zakłóca.
- lokalne rozmowy niekoniecznie muszą interesować pozostałych użytkowników FRN i vice versa.
Nadawanie nie jest zablokowane przez cały czas, tylko w czasie gdy bramka odbiera dużo zakłóceń. Nie ma jakiś specjalnych pór, bo jest to zależne od propagacji na 11m oraz ruchu lokalnego z modulacją AM. Zawsze staramy się, żeby brama nie była blokowana na długi czas, ale czasem niestety drajwery i inni tego typu "operatorzy" skutecznie blokują bramę szumami lub łaciną podwórkową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum