Witam wszystkich serdecznie.
Czytam forum od jakiegoś czasu ale teraz postanowiłem się ujawnić ;) Cieszę się że w Częstochowie jest taka silna grupa radiowa.
Elektroniką i krótkofalarstwem interesuję się od dziecka. Ostatnio ( na stare lata ;) ) coś mnie bardziej wzięło i jestem w trakcie uruchamiania bazy. Na razie mam radio CB antenę na strychu i słaby zasilacz. Może w przyszłości pokuszę się o egzamin i licencję.
Mam pytanie. Czy na kanale 36FM jest jakaś aktywność. Nasłuchuję ten kanał co jakiś czas ale póki co nie udało mi się nic złapać. Być może jak umieszczę anteną wyżej ponad dachem będzie lepiej.
Pozdrawiam Arek.
P.S.
Przeglądając forum udało mi się znaleźć kogoś kogo znam. Jakiś czas temu miałem okazją poznać Stanisława SP9FUT :)
Ostatnio zmieniony przez an2lec 2013-11-08, 08:38, w całości zmieniany 1 raz
Chętnie umówię się na pogaduchy ale to za kilka dni jak będę miał mocniejszy zasilacz. Na obecnym musiałem skręcić moc nadawania na minimum. Mam nadzieję że przed zimą uda mi się umieścić anteną na maszcie. Wtedy myślę że będę mógł porozmawiać z każdym CBistą w Częstochowie ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum