Koledzy szacunek do was ja się bardzo nie orientuję a w googlach też jakoś nie umiem znaleść proszę o cierpliwość dla mnie ja ciężko łapię pewne rzeczy .
Ok trzeba coś ustalić.
Masz dipola:
Jak na foto w poście wyżej długość chwilowo nie istotna "gorąca żyła" przymocowujesz,(ps, nie ma takiego wyrazu):) lutujesz do dolnego ramienia, oplot do górnego.
Tylko co mnie interesuje to ten kabel belden ma wiązkę miedzi normalnie jak podłączasz do cb to jest jeden drut miedziany i jak to podłączyć z dipolem a później z końcówką BNC.
Kupiłem kabel belde h155 15 metrów i zamocowałem na dachu i podłączyłem kabel do skanera i włączyłem skaner i szuka i po chwili się sam wyłącza i nie wiem co to jest a jak odłączyłem kabel od skanera to się nie wyłączał i nie wiem co to jest za przyczyna.Proszę o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum