Witam
Na wczorajszym spotkaniu działkowym poruszyliśmy temat Igate'a. Jako że Leszek zabrał bramkę i nikt nie jest w stanie powiedzieć czy wróci ona do nas kiedykolwiek, padł pomysł zrobienia forumowego igate'a. Patrząc na inne miasta jesteśmy aprsowym zadupiem
Przypominam że mamy lokalizacje, antenę i zasilanie, brakuje tylko radia, modemu i terminalu.
Co sądzicie o tym pomyśle ? czekam na Wasze komentarze.
_________________ Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
Znak: Michał
Wysłany: 2013-08-18, 10:05
miejsce mamy idealne dla niego, wiec szkoda aby sie marnowało
terminale dużo potaniały, mamy 30 zł jeszcze kasy składkowej, trochę dołożyć i mamy nowy, ale co z reszta sprzętu, skąd ja wziąć ?
Bardzo dobry pomysł, w tej lokalizacji pokryjemy spory obszar zadupia. Terminale faktycznie są teraz tanie jak barszcz więc tylko jakieś radio nawet z jedną częstotliwością trzeba by znaleźć.
Problem taki że w tej lokalizacji jest przyznany znak Leszka na igate, nie wiem czy wydadzą nam pozwolenie na użycie innego znaku. Możliwe że trzeba będzie udokumentować to że starej bramki nie ma i już nie będzie. W tygodniu zadzwonię do UKE i zapytam się jak to wygląda od ich strony.
Anal jest do dupy!
Znak: Michał
Wysłany: 2013-08-18, 10:34
ja bym jeszcze zadał jedno i konkretne pytanie Leszkowi, czy nam udostępni co ma na zasadzie ze przejmujemy to i sami sprzętu pilnujemy, jeśli powie ze nie to wtedy definitywnie szukamy swojego sprzętu
Michał z Leszkiem może być tak, że raz mu to będzie na rękę a później może się rozmyslić i od nowa trzeba będzie zbierać wszystko do kupy. Z grzeczności dobrze by było aby się określił.
Elektronika to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Krótkofalarstwo to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Jest jeszcze jedna opcja, porozmawiać z SP9KAJ czy by nam nie zakupili potrzebnego elementu bramki i jak by się nie dało wykombinować ze znakiem to o użyczenie znaku klubowego pod igate'a.
Anal jest do dupy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum