W najbliższą niedzielę 11 września (przeniesiono z 4.09) umówiony jestem z kolegą Konradem na kolejną próbę łączności w paśmie PMR446 tym razem na odległość 260km. Mój rozmówca umiejscowiony będzie na Śnieżce (1602 m.n.p.m.) w kwadracie JO70UR, a ja oczywiście na Górze Kamieńsk (375 m n.p.m.) w JO91RE. Będziemy wołać się na repeaterze częstochowskim (mam nadzieję że będzie działać) i jeśli będzie słyszalność bezpośrednia to mam zamiar porozmawiać także direct. Odległość repeater-Śnieżka to około 240 km więc będzie możliwość zrobienia atrakcyjnej łączności przez RPT. Oczywiście wszystko będzie uzależnione od pogody i nie jestem w stanie określić dokładnej godziny, tak więc należy być czujnym przez cały dzień, ale w godzinach raczej po godz. 12-tej. Zapraszam do łączności.
Jeśli się zwiesi to trudno, będziemy próbować od razu łączności bezpośredniej. RPT ma być tylko pomocą w nawiązaniu łączności, zresztą w zanadrzu mamy jeszcze GSM (nie wiadomo jak z zasięgiem na Śnieżce). Pogoda w niedzielę ma być ładna.
UWAGA: wyprawa na Śnieżkę z niedzieli 4 września została przeniesiona na niedzielę 11 września. Niestety nie miałem możliwości poinformować o tym wczoraj, za co przepraszam wszystkich którzy zapolowali na łączność ze Śnieżką. Liczę na to, że tym razem wyprawa dojdzie do skutku i będzie możliwość zaliczenia łączności.
Zapraszam do łączności z Górą Skrzyczne 1257 m n.p.m. / locator JN99MQ w niedzielę 1 marca, godziny 13-16.
Wywołania na kanałach: 3.00 / 4.18 / 6.20 (FRN brama BYS-PMR). Do usłyszenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum