Jadąc do Kłobucka z Częstochowy mijam dwa takie same maszty antenowe kratownicowe ,jeden w Lgocie są na nim pozostałości po 5/8 na CB [tak oceniam]a drugi w Gruszewni a na nim jakieś nieznane mi anteny.Wygląda to tak jakby rozstawione mniej więcej w tych samych odległościach między Kłobuckiem a Częstochową.Czy ktoś wie czemu to miało służyć ?Bo wątpię żeby to było prywatne tzn.chodzi mi o kiedyś [teraz stoi na prywatnych działkach ]
Mogę wstawić fotki tych instalacji
_________________ Kenwood TM 701E+Masen GP140+SIRTEL SF 410 D
Quansheng TG-UV2
GRE PSR 225+dipol na 2m
Znam właściciela działki na gruszewni gdzie ta kratka stoi, jakiś czas temu miałem kawałek wcześniej robote i byłem podziwiać kratke:) co do tej w lgocie to nie wiem. Jest jeszcze jedna na drodze łobodno kamyk częstochowa, nowy maszt po prawej stronie jadąc w strone częstochowy, przed górką kamycką.
Znak: Artur
Wysłany: 2011-05-10, 19:52
Gruszewnia to maszt TP sa już wygaszony . Sukcesywnie podobne maszty demontowane przez Radio-tel . Znam szefa i stąd ta wiedza . Przypadek z Lgoty to dawna 5/8 z CB już nie wykorzystywana , stary Masen z Bielska ; miałem okazje rozmawiać z tą anteną w latach 90-tych , ot cała tajemnica .
_________________ Radio jak Media Markt ...
nie dla idiotów .
Znak: Artur
Wysłany: 2011-05-12, 07:13
Maszt można kupić , waży 3 tony i potrzebuje fundament ze 200T , jest wykonany z pełnych elementów ( taki ewenement ) skręcanych z sekcji . Ktoś zainteresowany ?
_________________ Radio jak Media Markt ...
nie dla idiotów .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum