FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
program do obliczania zasięgu radiowego
Autor Wiadomość
Jacek 
Jacek

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-02-14, 18:00   program do obliczania zasięgu radiowego

http://www.g3tvu.co.uk/Quick_Start.htm tu można ściągnąć program
http://www.swiatradio.com...le.php?sid=1066 tu jest instrukcja po polsku taka skrócona ale warto przeczytać
http://www.pmr446.info/pr...2b9da972e22619e tu jest też po polsku instrukcja troche dokładniejsza ale warto posługiwać się obydwoma
 
 
 
Jacek 
Jacek

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-07-08, 08:47   program do obliczania zasięgu

http://www.pizon.org/radi...ting-a-map.html troche na temat programu radio mobile co prawda po angielsku ale zawsze po otwarciu w internet explorer można kliknąć w tłumacz i mamy po polsku , z innej strony http://www.cplus.org/rmw/rme.html
 
 
 
Jacek 
Jacek

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-02-20, 17:33   

dalszy opis konfigurowania http://ebc41.elektroda.eu/?p=272 http://forum.aprs.pl/index.php?topic=945.0
 
 
 
Marcin 


Znak: Marcin
Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 15
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2015-03-12, 14:50   

Mapy orientacyjnego (teoretycznego) zasięgu toruńskiego bikonu FM MCW SR2UTO i bramek Echolink (dla stacji z anteną o wzmocnieniu 2dBi na wysokości 2m) wykonane programem Radio Mobile.
_________________
EchoLink User!
 
 
Jacek 
Jacek

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 292
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-07-16, 10:56   

https://www.dvbtmap.eu/mapdistancepair.html na mapie klikamy punkt gdzie jest zlokalizowana stacja np nr 1 suwakiem ustawiamy wysokość anteny nad gruntem potem stawiamy punkt 2 czyli drugą stację ustawiamy wysokość anteny suwakiem i jeśli dokładnie ustawiliśmy oba punkty a można bardzo dokładnie je ustawić przybliżając mapę i dokładnie ustawiając oba punkty to teraz pozostało nam kliknąć myszką w jeden z punktów a w tym dymku co się otworzy w napis na dole terraiin profile i u góry wyskakuje nam rubryka z przekrojem terenu między tymi dwoma punktami i widzimy czy nas teren przysłania czy nie
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0,151 sekundy. Zapytań do SQL: 10