Właśnie zgromadziłem różne potrzebne do budowy części elektroniczne. Są AD8307, jakieś płytki i rezystory i kondensatory SMD w rozmiarze 1206 - jak ktoś bedzie chciał budować miernik to dam. Na początek chyba pójdzie OZ2CPU
Przy okazji pytanie: Kto w CZ zrobi takie płytki jak na zdjęciach razem z wierceniem ? Są dwustronne z tym że druga strona to tylko masa.
Cześć! PCB dwustronną o drobnych ścieżkach zamawiałem w Blachowni. Ceny nie niskie ale ja brałem jedną pcb, przy większej ilości pewnie taniej. Z resztą u faceta na stronie jest kalkulator. Te AD to jakieś DDSy?
_________________ 73 de SQ9MYU es cu
Kenwood TS570D + Comet CHA250 home made
RBM-1
Radmor 3025 (4m)
Radmor 3035 (2m) + Diamond X510
Radmor 3055 (70cm) + Diamond X510
Taurus 80m, Kacper 80m, SP5WW...
http://www.qrz.com/db/sq9myu
Dzisiaj sprawy poszły do przodu. Po wielokrotnych próbach odpalenia Willem'a pod starym oprogramowaniem z czasów WIN98 a nawet wcześniejszych nareszcie nadszedł przełom.
Okazało się że istnieje oprogramowanie pracujące nawet pod WIN10 i do tego obsługujące Willem'a w wersji PCB3B. WinPic800 dał radę i do tego posiada własne sterowniki do hardware WIllem'a pracujące bezbłędnie na porcie LPT.
Jednak i na sam koniec okazało się że mój Willem pracuje prawie dobrze czyli 'opyla' co któryś bajt i wychodzi z tego sieczka randomowa za każdym razem inna.Dopiero wyciągnięty z szafy Willem 2 PRO dał radę. Sprawa leży w niedostatecznie szybkim czasie narastania impulsów MCLR względem danych płynących po szynie I²C ale już z tym nie walczyłem - i tak jestem kilka dni stratny przez walkę (beznadziejną) ze starym oprogramowaniem.
Poniżej kilka skrinszotów z pola walki, ten biały programator to Willem 2 PRO a ten goły to PCB3B.
Mikrokomputer PIC16F876 zaczął działać pobierając całe 6 mA prądu roboczego.
Jak ktoś będzie z tym walczył to służę informacjami skracającymi cierpienia.
Z wrażenia zaginęły mi zdjęcia displeja - jutro dołączę.
_________________ Piotr
Hamradio4.0 - Resistance is futile.
Hamradio4.0 - Opór jest bezzasadny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum