Swego czasu myślałem nad uruchomieniem stacji wx w naszej okolicy bo było tak jakoś pusto na mapie. Ponieważ udało mi się przekonać moją Panią do zakupienia odpowiedniej stacji (poprzednia padła ze starości :) toteż poczyniłem taki zakup i zamówiłem chińskiego klona La Crosse WS2300. Do współpracy ze stacją zatrudniłem program Cumulus. Niestety póki co dane będą widoczne po włączeniu lapka.
W ten sposób mamy widoczną na aprs.fi stację wx SQ9TVN-4.
W niedalekiej przyszłości dokupię WX3in1 co by pominąć laptopa i będzie git :)
P.S.
Każda podpowiedź, sugestia, itp. mile widziana.
Pozdrawiam
Tomasz
thx, myślę teraz o stronie z prognozą pogody co by sprzęt się nie zmarnował. W wolnych chwilach czytam na ten temat, poszukują ciekawych rozwiązań itp. Problemem będzie brak serwera ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czy są może aplikacje stacji pogodowych działających pod Windowsem? Chodzi mi o takie, które pobierają dane pogodowe z internetu i transformują je do pliku audio.
Dostępna na http://sr0wx.ostol.pl/ aplikacja przeznaczona jest raczej na systemy Unixowe, a na tym samym systemie miałaby też działać bramka FRN, a tu z kolei nie ma wersji na pingwina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum