Znak: Michał
Wysłany: 2011-04-22, 15:22
Hej, antenę też już mamy, ale wymaga ona kilku zabiegów naprawczych, trzeba ja usztywnić, podokręcać itd, tym już sie zajął Jacek
bynajmniej montaż jej i odpalenie sprzętu dopiero po świętach
Mam przyjemność poinformować że od dzisiaj oficjalnie ruszył Ripiter PMR w Częstochowie.
Ripiter jest umieszczony 320 mnpm, pracuje na częstotliwości 446,043.75 i CTCSS 123 Hz (w PMR jest to 4 kanał i 18 ton).
Zapraszamy do testowania i rozmów na ripiterze.
_________________ Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
Tak w ogóle to WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla kolegów zaangażowanych w ten projekt, dzięki nim każdy dysponujący odpowiednim radiem będzie w stanie porozmawiać ze sobą nawet z dużych odległości, gdyby nie Wasza praca i zaangażowanie dupa by była z tego !!!
Znak: Michał
Wysłany: 2011-05-02, 11:33
a szczególne dla Jacka (mega kozak z niego, wlezie nawet tam gdzie mało który z nas by sie odważył) :) i dla Mariusza za trzymanie pieczy nad całym projektem
myślę ze to nie ostatni nasz projekt (Jacek juz tam coś kminił nowego ostatnio na dachu znowu)
A bo to jest tak: bycie radiowcem to nie tylko gadanie przez radio ale tworzenie urządzeń i anten itp. Cieszy mnie to że projekt wypalił w 100% i podoba się, powiem ze jestem pod wrażeniem zasięgu jego działania. Oczywiście zapraszamy wszystkich do testów ripitera i wpisywanie wyników na forum.
_________________ Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
No i fajnie, ja mam radio z ctcss i kicha. Coś nie tak z tym 123.0 Hz zrywa, przerywa chyba oddam go w ramach gwarancji 3 letniej bo to tylko męczarnia !!
Cyprian wszedł na repeater pmr z mobila z 40 km , radio zostanie zmienione na razie myślimy o zakupie nie za drogiego radia ale z dobrą modulacją i tak ok 2 wat żeby miało bo to co teraz chodzi to zabawka z supermarketu i modulacja jak by kto przez ręcznik mówił jak w domu robiłem próby z yaesu cała elektronika ta co jest teraz w repeaterze pmr to modulacja była piękna tak że to tylko kwestia lepszego radia , co sądzicie o PUXING PX-2
Artur nie ma znaczenia czy cicha lub głośna, rozmowy na ripiterze to męczarnia bo nie wszystko dochodzi a w zasadzie nie wszystko "odbija". Nie jestem fachowcem żeby sobie sam pomóc i dlatego myślę nad skorzystaniem z gwarancji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum