FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tani zasilacz 16.5A 12V
Autor Wiadomość
Marko

Znak: SP9HLM
Lokator: JO90NU
Dołączył: 13 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Częstochowa/Gliwice
Wysłany: 2015-10-02, 10:38   

Przed zakupem zasilacza warto sprawdzić dokładnie model, ponieważ jest dużo wersji zasilacza do xbox-a. Wersję DPSN-186EB-1 A 203W rev.00 jest najłatwiej przerobić - dużo sposobów modyfikacji. Polecam ten z załącznika wyżej "Modyfikacja zasilacza XBOX 12V 16.pdf". W innych wersjach może się nieznacznie różnić PCB.

Ja posiadam wersję DPSN-186EB-1 A 203W rev.02 gdzie już nie ma przewodów pomiarowych i trzeba trochę innym sposobem dokonać podniesienia napięcia.
Polecam przeczytać ten wątek:
http://rc-fpv.pl/viewtopi...ba1c63367c0148f
 
 
 
Krzysiek 


Znak: SF 359-10
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 614
Skąd: WX014
Wysłany: 2015-10-02, 17:06   

Mój 00 wygląda jak na załączonym obrazku.

_________________
http://www.qrz.com/db/SQ9MPK

Nabyłem drogą kupna.

Schemat tworzony w zaawansowanym środowisku CAD dla elektryków - Paint.

Zapoznałem się z Twoją opinią i doszedłem do wniosku, że niespecjalnie mnie ona obchodzi.
 
 
Marko

Znak: SP9HLM
Lokator: JO90NU
Dołączył: 13 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Częstochowa/Gliwice
Wysłany: 2015-10-05, 15:50   

Mariusz napisał/a:
Musze niestety potwierdzić słowa Artura, testowałem i się zasiłka przy 100Watach dławi :/



100W mocy pobieranej przez radio czy 100W mocy wypromieniowanej ?
 
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3030
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-10-05, 17:44   

100W ustawionej mocy w radiu.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Marko

Znak: SP9HLM
Lokator: JO90NU
Dołączył: 13 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Częstochowa/Gliwice
Wysłany: 2015-10-05, 19:37   

Mariusz napisał/a:
100W ustawionej mocy w radiu.


To nie dziwię się, że się dławił.
W teorii radio o mocy 100W (moc wypromieniowana) potrafi pobrać z sieci maksymalnie moc 276W - przykład IC 706. Drugie tyle mocy idzie na ciepło oraz inne straty.
 
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3030
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-10-05, 19:45   

Biorąc pod uwagę że masz napięcie 13,8V to wychodzi 20A. Kenwood TS-2000 wg instrukcji potrzebuje min 20,5A.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Krzysiek 


Znak: SF 359-10
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 614
Skąd: WX014
Wysłany: 2015-10-05, 20:39   

Kolega zamiast siejącego 'iksboksa' kupi sobie 100 Amperowego prosiaka aka Spawarka i się 'ajkom' ic-cośtam nie będzie musiał martwić, że mu braknie dwustucośtam watów z sieci. Ten zasilacz i tak po podniesieniu napięcia nie ma tyle amperów co mu producent wytłuszczonym drukiem wymalował na tabliczce znamionowej. Mój miał dosyć już przy dwóch Batwingsach po 25 wat na złączu antenowym.. Spada napięcie i pstryka odłącznik. Do przetwornicy od bałfenga starczy.
_________________
http://www.qrz.com/db/SQ9MPK

Nabyłem drogą kupna.

Schemat tworzony w zaawansowanym środowisku CAD dla elektryków - Paint.

Zapoznałem się z Twoją opinią i doszedłem do wniosku, że niespecjalnie mnie ona obchodzi.
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3030
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-10-06, 07:13   

Na łosiu gość miał zasilacze serwerowe chyba DELLa które bez przeróbki (wystarczy prką podkręcić napięcie) dawały 13,8V i 50-70A. Na PKI jest post które zasilacze da się przerobić i gdzie je można dostać.

PS. Jak masz dużo piążków możesz zakupić takie cudo: http://allegro.pl/zasilac...5704840216.html :mrgreen:
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Marko

Znak: SP9HLM
Lokator: JO90NU
Dołączył: 13 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Częstochowa/Gliwice
Wysłany: 2015-10-06, 16:32   

To mi wygląda na jakieś Delle lub pochodne zasilaczy typu serwer.
Szkoda kasy na takie wynalazki... W tej cenie można mieć dziesięć takich zasilaczy Dell:
http://allegro.pl/zasilac...5033546058.html

Przerobić, połączyć dwa i wcale to nie będzie takie prosie :D
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex

Strona wygenerowana w 0,065 sekundy. Zapytań do SQL: 9