Chyba wystarczy samo Tone, TSQL blokuje też odbiornik tym tonem. Skrzyczne to nie wiem czy jeszcze jest analogowe, tam też był ton 67Hz i/lub 1750 który nie mam pojęcia jak się aktywuje w tym radio, powinien być pod którymś funkcyjnym po stronie PTT. Wszystkie tony i częstotliwości opisane są na www.przemienniki.net
Udało się mnie już poustawiać, tak jak powiedzieliście. Czyli w chirp dałam częstotliwości wraz przesunięciem, ton TSQL oraz mjego wartość. I w sumie dzięki temu nawiązałam z kimś łączność i mogłam chwilę porozmawiać. Co mnie bardzo cieszy:)
Zgadza się Skrzyczne ma ten dodatkowy ton aktywacji (stronę przemienniki znam, to dzięki niej znalazłam SR9CZE oraz to forum). Dlatego też pytam jak należy włączyć ten dodatkowy ton aktywacji, w opcjach chirp dla tej listy kanałów nigdzie nie ma do wyboru 1750.
Skoro filtrowałam tylko po 2m i 70cm na FM, to chyba powinno być..?
Aktywowania tonem 1750[Hz] się nie programuje w radiostacji.
Ton 1750Hz w Baofengu UV-5R uruchamiasz na dwa sposoby w zależności od wersji oprogramowania radiotelefonu.
Jest to wciśnięty przycisk PTT + BAND lub PTT + MON.
Po pierwsze: przychodząc na forum wypadało by się przedstawić.
Po drugie: Łukasz podał Ci odpowiedź na Twoje pytanie.
Po trzecie: Napisałem to co pewnie byś przeczytał na innych grupach FB gdzie każdy oczekuje gotowej odpowiedzi, odpowiedzi by trolować w eterze lub szczerze być zainteresowanym nasłuchem.
I tu znowu wracamy do punktu nr 1, gdybyś się przedstawił opisał jaki masz sprzęt zapewne uzyskał byś bardziej konkretną odpowiedź co możesz usłyszeć w swojej lokalizacji. Nikt z nas wróżem Maciejem nie jest i nie wróży ze szklanej kuli czy tam fusów
_________________ Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum