FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualny stan na bazie
Autor Wiadomość
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2011-06-21, 16:55   Aktualny stan na bazie











Anteny: ATK-10 i dipol 2m
Radia: Alinco DJ-5G i radiostacja diy 2m
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2012-12-16, 15:14   Update!

Zdjęcia mocowania i całość.
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-19, 13:54   

http://db.tt/LA8K026F
http://db.tt/UYKLlsuC

zapodaje fotki z fona wiec trzeba sobie kliknac...
 
 
SQ9KFZ 
Administrator


Znak: SQ9KFZ
Lokator: JO90NU
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 3153
Skąd: Częstochowa

Wysłany: 2013-07-19, 16:07   

No i piknie! Ja dalej obstawiam że tam powinny być odciągi.
_________________
Nie znam się w temacie, więc się wypowiem!
Anal jest do dupy!
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-19, 16:30   

mysle nad tym. pewnie beda jakos niedlugo wg uzgodnien wczorajszych. nawet patent na mocowanie mam bo sa 3 kominy i cos pomysle heh. calosc ma okolo 15kg na oko wiec niemao.

sorz za brak pl i duzych liter ale ten fonofob cos nietak ma... potem podrzuce jeszcze jakies foto a full hd jak bede sciagal amke
 
 
SQ9RHT 
Administrator


Znak: Konrad
Lokator: JO90MV
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 252
Skąd: Biała
Wysłany: 2013-07-19, 21:48   

am 1300 wygląda znajomo...
 
 
 
SQ9PPR 
Dziurek (Paweł)


Znak: Paweł
Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 181
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-07-19, 22:55   

Paczka trytytek do ogarnięcia kabli, a tak wygląda sympatycznie :)
_________________
Szukasz radia, anteny, fidera, skanera, czegokolwiek związanego z naszym hobby, nowego lub używanego ? Napisz :)
 
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-24, 20:27   

Kabla za mało żeby spinać dlatego wisi i ma sie dobrze.
niżej 14el Yagi na wiadome pasmo.

Fotka w poście niżej.
Ostatnio zmieniony przez Krzysiek 2013-07-26, 10:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Młody 
Piotruś


Znak: SQ9KFX / 26 CS 001
Dołączył: 14 Maj 2011
Posty: 125
Skąd: Eastbourne
Wysłany: 2013-07-25, 22:30   

Hm ten boom jest w całości drewniany?
_________________
krótkofalowiec na emigracji
 
 
 
Merkury 
Grzegorz - Merkury CB Czestochowa

Znak: 161SD180
Dołączył: 07 Sty 2013
Posty: 135
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2013-07-26, 06:38   

Krzychu wypas, podziwiam cierpliwośc, tyle roboty, mnie by trafiło. Robiłeś juz testy?
_________________
Baofeng UV 5R >Midland NR770R> Midland Ma 22K
KPO DX 5000 V6 >Sirio Thunder 27 (Balcon)Hustler dx parapet, Lemm AT 94
Mobil: Dragon by Mariusz i Hustler
 
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-26, 10:07   

Piotrek, tak cały drewniany ale przy dipolu jest wzmocnienie i szersza część bo ciężko przykręcić, na dachu nie będzie raczej więc git.

Merkury, z Jackiem UU testowałem i nawet nawet daje rade. W planach mam drugą, większą... dużo większą :mrgreen:

Daje niżej mniejsze foty bo tamta może sie nie ładować wszystkim z internetem.↔
 
 
Młody 
Piotruś


Znak: SQ9KFX / 26 CS 001
Dołączył: 14 Maj 2011
Posty: 125
Skąd: Eastbourne
Wysłany: 2013-07-29, 23:25   

Po prostu dziwie się, że to działa z drewnianym boomem, nie masz tam żadnego połączenia elektrycznego?
_________________
krótkofalowiec na emigracji
 
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-30, 08:01   

Wg projektu z jakiego korzystam, boom możesz mieć nawet ze szczotki do WC jeśli jest odpowiednio długa, działa i ma sie dobrze :] Ja użyłem drewna bo to miałem pod ręką, miało to być swego rodzaju doświadczenie.
 
 
D4r0 
Mistrz Drugiego Planu


Znak: SQ7HJL
Lokator: JO91QI
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 214
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 2013-07-30, 09:49   

Zgadza się, boom nie musi być metalowy, a nawet łatwiej zamocować wtedy do niego dipol.

Ale jeszcze jedna rzecz Krzysiek, taki dipol ma impedancję 75 om (SWR ~3), więc przydałoby się dać jakiś symetryzator dopasowujący na 50 om. No chyba, że moc jest niewielka to wtedy luz.
 
 
Krzysiek 

Znak: 1111111111
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 671
Skąd: 22222
Wysłany: 2013-07-30, 13:44   

Pmr wt208 bądź 0.3 do 1 wata max. Swr niema szału bo do 2 max chyba. Symetryzator pewnie kiedys bedzie ale teraz nie widzę potrzeby więc niema. Wiadomo, gdybym orał 25wat jak kilka osob to końcówkę bym zbierał... Owszem moge ale po co jak i przepisowym pół kW też idzie zawojować. Bedziesz kiedyś na g. Kamieńsk to mozna sprawdzic.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme phore v 0.2 created by Kisioł & Sklep internetowy modified by pietrex
Strona wygenerowana w 0.084 sekundy. Zapytań do SQL: 9