Znak: Paweł
Wysłany: 2013-02-01, 23:00 Karawan by SQ9PPR
Witam :)
Oto moje skromne wyposażenie radiowe mobila:
-CB TTI 771 - Pełni rolę sympatycznego szumofonika. Zabunkrowałem go pod tylnim siedzeniem (+ oczywiscie ext.speaker), więc po wyjęciu mikrofonu jest całkowicie niewidoczny z zewnątrz. Po obróceniu się widać go idealnie, a obsługa sięgając ręką jest wygodna i intuicyjna (wszak to tylko radio na 19 a ASQ robi swoje).
-2m - Navcomm TK890
Anteny:
-Po lewej - Antena CB SIRIO Titanium 1400 na magnesie 16 cm (dyskretna że aż jej nie widać :D )
-Po prawej - Antena na 2m - Lemm AT291 na magnesie 16 cm
Wysłany: 2013-02-03, 00:12
Dzięki Mariusz, dzięki Alicja :)
Tak, anteny na DV i na takich podstawach to skutek tego obłego dachu. Gdyby był prosty, już dawno stałyby goliathy po obydwóch stronach i 'troszke' dłuższe baciska :)
Wysłany: 2013-04-15, 21:57
No i mały update... (zdrowotne przyszło! :D)
Na dachu zagościł Tunderpole Tank Whip wraz z magnesem Goliath. Czyli ćwiartka na 11 metrów (tak tak, to jest prawie 3 metrowa antena!) z trój-magnesową podstawą. W związku z tym że to pręt, na dniach będę testował jak zachowuję się na KF.
A Wewnątrz mobila....
Na centralnej cosik do APRS'u czyli FTM-350, a koło lusterka icek 7000 (celowo tak wysoko) :)
Wysłany: 2013-04-16, 22:30
Dzieki :)
Konrad: Odpowiedź w pierwszym zdaniu opisu :) :D
Tomek: Może i troszeczkę wkurza, ale cholernie mnie cieszy że radio jest nowe, a że bardzo szanuje, to niech jeszcze troche 'pobędzie' :D Przez lato strasznie mi się kurzy w aucie, szkoda mi żeby rogi wyświetlacza były zawalone kurzem i brudem :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum