Elektronika to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Krótkofalarstwo to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Elektronika to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Krótkofalarstwo to jest trudna dziedzina jej nie trzeba się uczyć ja trzeba zrozumieć.
Może wścibskie pytanie ale jaki rząd złotówek chcesz przeznaczyć na zakup radia ?? do 500, 1000 czy jeszcze więcej, i gdzie najczęściej będziesz je używał ?
Znak: Paweł
Wysłany: 2013-07-14, 17:24
Mając 1500 dozbierał bym jeszcze 5 stówek i wziął bym D-710 :] W razie czego jak Cię najdzie, to będzie można dokupić GPS i miotać nim na APRS.
Jeżeli sama dwójka styknie, to FT-2900. Sam go mam, i wiem ile jest przewagi dzięki temu że wszyscy inni mają w porywach 50 W, a Ty sypiesz 85 bez zająknięcia :))))))))
Będziesz chciał nówkę - pisz na priv.
Pozdrówki
_________________ Szukasz radia, anteny, fidera, skanera, czegokolwiek związanego z naszym hobby, nowego lub używanego ? Napisz :)
Jezusek 2900 bardzo dobry wybór jeśli chodzi o radio na 2m, bez wodotrysków. Mam akurat poprzednika 2800 z 65 W mocy i naprawdę jestem mega zadowolona. (a radio polecił mi Robert RSC :P ) Jak coś z aprs, to tylko Kenwood, tak jak napisał powyżej Paweł :) Generalnie wybór należy do Ciebie. Zastanów się co od radia oczekujesz i myśl.
Dobrą opcją może być też quadband FT-8800. Cenowo chyba chodzi coś koło 1700/1800 sztuk złota.
Voltcraft 15A
President Harry III + President Colorado
Yaesu FT-90R+ Nagoya NH-776
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum